Alkoholtűrő fajélesztő aroma-képző karakterrel.
Szőlő és egyéb gyümölcsök irányított erjesztéséhez.
A termék rövid leírása
- Saccharomyces cerevisiae var. bayanus élesztőtörzs
- Alkohol tolerancia 20 % (v/v)
- Optimális erjesztési hőmérséklet 8 -38 °C között
- Nagy erősségű, gyors, stabil erjesztés
- Alacsony tápsó szükséglet
- Alacsony illósav és acetaldehid képzés
- Kerek, selymes struktúrát ad
- Növeli a gyümölcsösséget ízben, illatban egyaránt.
- 40-60 milliárd élesztősejt/g!
- Alacsony SO2 termelés
- Gyors erjesztés különböző pH-tartományban(újraoltás esetén is)
- Killer factor
- Alacsony illósav, acetaldehid
Alkalmazás
Erős, fajtajelleges, aromaképző karakter. Friss, gyümölcsös rozé és vörösborokhoz ill. az érlelési potenciállal rendelkező,
nagytestű vörösborokhoz fejlesztett törzs.
Adagolás:20-30g/hl