A C22 egy olyan szárított killeraktív fajélesztő, amelyet olyan tulajdonságokra szelektálták, hogy gyorsan felülkerekedjen a mustban lévő vad élesztőflórán. Rövid lappangási ideje miatt az erjedés gyorsan beindul, szabályosan folyik le, feltéve, hogy a hőmérséklet nem emelkedik 25C fok fölé. A nitrogén alapú aktivátorokkal (tápsó) történő ellátás segíti az aromák kialakulását. Adagolás: 20 gr/hl Használat: A C22 minden kilogrammjához 10 liter 5%-os, 35-38 C-os cukoroldatot készítünk. Óvatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az élesztőt. 10 perc után újra keverjük, várjunk még 10 percet, majd ismét 10 perc elteltével adagoljuk az erjesztendő borhoz, ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közti különbség ne legyen több, mint 10 C Tárolás: 5-10 C