Az Optimum WHITE® különleges inaktívált élesztő termék erős antioxidáns tulajdonságokkal. Használata fehérborok, rozék, gyümölcscefrék és sörök esetén is több és stabilabb aromát eredményez.
A bort, gyümölcscefrét tartósan és komplex módon védi az oxidációtól (nagy glutation tartalom > alacsonyabb redoxpotenciál, könnyen oxidálódó fenolok lekötése; nagy mannoprotein tartalom oxidáció elleni tartós védelem). A mustba keverés pillanatától kezdve gátolják, borban pedig visszafordítják a kémiai és enzimes oxidációs folyamatokat, ennek következtében a borok jóval több gyümölcs- és fajtaaromát tartalmaznak. Fehérborok és rozék mustjánál musttisztítás után, az erjedés indításánál használjuk. Az Optimum WHITE® növeli a borok, sörök aroma-intenzitását és komplexitását, fokozza az illat-, aromaszerkezet hosszú távú stabilitását, javítja a teltségérzetet. Gyümölcscefréknél szintén a beélesztőzés előtt keverjük a cefréhez. Az Optimum WHITE® növeli a gyümölcscefre aromatartalmát, megvédi a fajtajelleg és gyümölcsösség okozó aromaanyagokat az oxidációtól, ezáltal fokozza a pálinka aromaintenzitását. Öregedő borok, sörök esetén visszafrissíti a tételt, visszahozza a gyümölcsösséget és fajtajelleget, amit stabilizál is. Egyedi tulajdonságainak köszönhetően (nagy természetes élesztő eredetű antioxidáns glutation, peptid és mannoprotein tartalom) az Optimum WHITE® hozzájárul a fehér- és rozéborok jobb színés aroma-stabilitásához. Ezt a könnyen oxidálódó komponensek - ortokinon-fenolok - lekötésével teszi.