Kosár 0
  •  x 
Az Ön kosara üres.

Saját profil

Bejelentkezés

Felhasználónév *
Jelszó *

Regisztráció

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
Név *
Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Borélesztő UVAFERM CM hidegtűrő 20 gr

Cikkszám: 2954
UVAFERM CM HIDEGTŰRŐ Fajélesztő 20 g. Fehér-, és vörös borokhoz, gyümölcscefrékhez.
Bor__leszt___20__4f44f0379bd19.jpgBor__leszt___20__4f44f0379bd19.jpg
Bruttó ár:800 Ft
készleten
Leírás
ADAGOLÁS:
normál körülmények között   20g/hl

penészes, rothadt gyümölcs/szőlő esetén   30-40g/h

megakadt erjedés esetén        50g/hl



Egyszerű, tisztaízű fehér-, és vörös borokhoz, gyümölcscefrékhez.
Nagyon jó erjedési tulajdonságokkal, jó aromaképzéssel rendelkező univerzálisan alkalmazható bor- és párlatélesztő.
Megfelelő előkészítés mellett 10 ºC cefre vagy musthőmérsékleten már beindítja az erjedést.
10-34 ºC hőmérséklettartományban, megbízhatóan erjeszt.
Gyors erjedésindítás, egyenletes, maradék cukor nélküli erjedéslefutás jellemzi.
Alkoholtoleranciája megfelelő tápanyagellátás és hőmérsékletvezetés mellett 20 tf% (normál borok alkoholtartalma 12-14 tf%).
Erőteljes észtertermelése következtében alkalmazása illatos borokat és párlatokat eredményez.
Jó a tanninextrakciója, ennek következtében a vörösborok megfelelő színintenzitásúak lesznek. 
Használata nemcsak megbízható, tiszta erjedést eredményez, hanem alapvetően illatosabb borokat, párlatokat. Leállt erjedés újraindítására ezt az élesztőt ajánljuk elsősorban.
EREDET: Európában izolált Saccharomyces cerevisiae (342-es törzs) borélesztő. Szőlőmustok, és egyéb egyszerű erjeszthető cukrokat tartalmazó alapanyagok erjesztésére.
MIKROBIOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK:
- Killer-aktív élesztő. Ez lehetővé teszi a fajélesztő dominanciájának gyors kialakulását.
- Rövid a Lag-fázisa, gyorsan, lendületesen erjeszt. Nagy alkohol és cukortoleranciája van. Batch fermentorban tápanyag-kiegészítéssel 25-32 C-on 5 nap alatt 20tf%-os alkoholtartalomig erjeszt.
- Erjesztési hőmérséklet-tartomány: 12-32 C.
FIZIKAI TULAJDONSÁGOK: Nem képez habot.
SO2 TERMELÉS: Minimális mennyiségű kén-dioxidot termel, ezért párlatkészítéshez is kitűnően használható.
ALKALMAZÁS: egyszerű szénhidrátokat tartalmazó szubsztrát fermentációjához javasolt. Must, cukornádszirup, cukorrépamelasz erjesztésére is használják. Rövid idő alatt nagy alkohol-koncentrációig erjeszt.
AZ ÉLESZTŐ MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁSA: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű (azaz 100 g élesztő kb. 1 l vízben) 35-40 C (max. 40 C) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben „feloldjuk”. 15 perc állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tétellel jól keverjük el!
ADAGOLÁS:
Fehérborok mustja 15-20 g/hl
Vörösborcefre 15

agro logo fekvo 1000

Agrocentrum.hu - Mezőgazdasági webáruház kerti gépek, műtrágyák, növényvédő szerek, kertészeti eszközök, szerszámok, alkatrészek, öntözéstechnika