Alkalmazása:
Enobent Superrel kezelhető must és kierjedt bor egyaránt.
Minőségi borkészítés előfeltétele a megfelelő musttisztítás.
Ebben a fázisban drasztikusan csökkenti a mustban jelenlévő oxidatív enzimek mennyiségét.
Különösen fontos az Enobent Super alkalmazása Botrytis fertőzött termés feldolgozása esetén.
Az erjedési szakaszban elősegíti az egyenletes és teljes kierjedést,
a folyamat végén tiszta újbort eredményez használata, kevés csapadék képződése mellett.
Bor kezelése esetén teljes tisztulást eredményez és csökkenti a proteintartalmat.
Adagolás:
Az optimális dózis meghatározása céljából ajánlott a kezelés előtti laboratóriumi vizsgálat,
különös tekintettel a fehérjestabilitásra.
Felhasználástól függően: 30-100 g/hl
Használata:
Az Enobent Super-t 1:10 arányban a kezelés előtt vízben, 6-10 órán keresztül,
gyakori keverés mellett duzzasztjuk, majd a kapott gél oldatot folyamatos keverés mellett
a kezelendő anyaghoz öntjük.