A berendezés BÉRELHETŐ is, a bérléssel kapcsolatban egyeztetés szükséges,
Bérleti díj: bruttó 31.400 Ft/hó
Hasznos információk:
Tartozékok:
1 x 50 literes, 10bar nyomás tartományú hordó
1 x tisztítókefe
1 x gázszett becsavarható visszacsapó szelep
1 x CO2 nyomáscsökkentő
Külön rendelésre. ( nem tartozék)!
1 x CO2 gázpalack
Használati utasítás:
A túlnyomásos hordó megbízható és biztonságos használatának biztosítása érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el a termék használata előtt a használati utasítást.
Ha gondosan követi az utasításokat, teljesen elégedett lesz a nyomáshordójával.
Megfelelőségi nyilatkozat:
A gyártó ezennel kijelenti, hogy ebben az útmutatóban említett "nyomás alatti italos hordó" termék, amelyre ez a nyilatkozat vonatkozik, az élelmiszerekkel érintkező anyagokra vonatkozó európai előírásoknak és a nyomástartó berendezésekről szóló 2014/68/EU irányelvnek megfelel.
A CIDER-ről:
Az cider egyfajta habzóbor, amely a német „almabor” szénsavas változata. Franciaországban ezt az italt cidre-nek, az Egyesült Királyságban, Írországban, Svédországban, Dél-Afrikában és az USA-ban almabornak, Spanyolországban pedig sidra-nak hívják. Franciaországban a cidre a normandiai és bretagne-i almabor védjegye.
A francia almabor körülbelül 3-5 százalék alkoholt tartalmaz. Leginkább brut (száraz) vagy doux (édes) ízekben kapható. A Cidre brut több alkoholt tartalmaz, mint a cidre doux. Az angol almabor alkoholtartalma gyakran magasabb, mint a francia almabor. A cidret eredetileg főként egyszerű vidékiek fogyasztották a bor olcsó alternatívájaként. Ma az almabort üdítő nyári italként értékelik, és hűvösen isszák.
Előállításához érett almát préselnek, és az almalevet feldolgozzák. Az almát gyakran a betakarítás után egy ideig tárolják, hogy az aroma teljesen kifejlődjön. Az erjesztést viszonylag alacsony hőmérsékleten végezzük. Ez befolyásolja az erjedés időtartamát és ezáltal az ízt.
Közvetlenül azelőtt, hogy a cukrot az élesztő teljesen átalakítaná, az almabort új hordókba rakják. A legtöbb élesztő és lebegőanyag a régi hordóban marad. Az új hordót levegő bezárása nélkül töltik meg, majd lezárják. A maradék cukor erjesztése során szénsav keletkezik, és az almabor tartóssá válik. Az cidre gyakran további szén-dioxidot is adnak.
A cidre rövid időn belül fogyasztható, de 2-4 évig is eltartható a tartályban. Néhány cidre-változatot, különösen a spanyolországi Asztúriában, a „metodo tradicional” is készít. A Franciaországban „hagyományos palackos erjesztéssel” pezsgősüvegben előállított cidre a Cidre Bouché nevet viseli. (Forrás: Wikipédia)