I
A Speidel gyümölcslé-tartály használatával hónapokig tárolhatja a gyümölcsleveket, és naponta csapolhat belőlük anélkül, hogy a gyümölcslé megerjedne vagy megkeseredne. Egészségügyi értékük miatt különösen népszerűek az almából, körtéből, fekete és piros ribizliből, málnából, bodzából és szőlőből készült gyümölcslevek. Az egyes fajták külön-külön vagy keverve is tárolhatók. A lé ízletesebbé tételéhez vizet is adhatunk. Ha szeretné, a már erjesztett almabort vagy bort is tárolhatja a gyümölcslé tárolóedényben.
A tartály nem kell, hogy tele legyen. Mivel a lebegő fedél alkalmazkodik a tartalomhoz; mindig a lé tetején lebeg. Ahogy a lé lecsapolásra kerül, automatikusan leereszkedik. A legfinomabb, orvosi tisztaságú olajból készült tömítőgyűrű távol tartja a légköri oxigént. Így a lé hónapokig friss marad. Már az ókori rómaiak is "légzsilipként" olajat öntöttek a boruk tetejére, hogy az tovább eltartható legyen.