Kosár 0
  •  x 
Az Ön kosara üres.

Saját profil

Bejelentkezés

Felhasználónév *
Jelszó *

Regisztráció

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.
Név *
Felhasználónév *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Pektinbontó , LALLZYME HC 10 g

Cikkszám: 029-864
Pektinbontó enzim, LALLZYME HC 10 g lényeredék növeléshez, must tisztításhoz
pektinbonto-enzim-lilly3
Bruttó ár:1 701 Ft
készleten
Leírás
LALLZYME HC
Nagykoncentrációjú, nagytisztaságú pektinbontó enzimkészítmény lényeredéknöveléshez, musttisztításhoz
A Lallzyme HC szelektált enzimek keveréke, mely bor készítésénél használható pektináz enzimkészítmény. A Lallzyme HC-t a világ sok borvidékén évek óta használják héjonáztatáshoz, a préselhetőség javítására, lényeredék-növelésre. Az E.U.-ban állítják elő Aspergilus niger fermentációjával nyert speciális enzimekből.
AKTIVITÁS:
A Lallzyme HC enzimaktivitása magas SO2 és savtartalom mellett, alacsony pH-n is jó stabilitást mutat. A HC-nek erős pektolitikus, celluláz és hemicelluláz aktivitása van, így lebontja az összefonódott pektin és hemicellulóz tartalmú makromolekulákat. A HC aromaprekurzorokat extrahál a bogyó szilárd részeiből, és hatékonyan növeli a bor fajtajelleget okozó aromafrakcióját.
ALKALMAZÁS:
Pektinbontásra, héjonáztatáshoz és a mustok tisztítására alkalmas pektinbontó enzimkészítmény. A szőlőhöz feltárás során adagolandó. A Lallzyme HC hatására nagyobb a lényeredék, amely elsősorban színléként jelentkezik. Kisebb a barnulást okozó polifenolok koncentrációja, mivel a préselés nyomásigényét csökkenti. Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási folyamatai nyálkázásnál, ülepítésnél, szeparációnál. Ülepítéses musttisztításnál tömörebb az üledék. Javul az újborok deríthetősége, szűrhetősége.
Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb hatékonyságú és gyorsabb musttisztításhoz mindenképpen javasolt a Lallzyme HC alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a feltárás előtt a fogadógaratba adagoljuk a készítményt! Alkalmazzunk minnél gyorsabb szőlőfeldolgozást, majd a mustot kénezzük. A must kénezése után 1 – 1,5 g/hl adagban alkalmazzuk a HC tisztítóenzimet. A kénessav, a kénessavas nyálkázás koncentrációtartományában nem gátolja az enzimműködést. A megfelelő enzimaktivitás érdekében a mustot ne hűtsük 8 C alá.
AROMAKARAKTER:
A Lallzyme HC alkalmazásával készült borok aromapotenciálja nagyobb, mint az enzimkezelésen át nem esett boroké, mivel a celluláz és hemicelluláz enzimek hatására lebontódnak az aromaanyagokat fogvatartó héj alatti tasakocskák, amelyből szabad és a kötött aromaanyagok jutnak a mustba.
ÖKONÓMIAI ELŐNYÖK:
A Lallzyme HC könnyen préselhető levet ad, és megnöveli a lényeredéket (80%-ban színléként jelentkezik). Lerövidül a préselési idő. A mustok könnyebben tisztíthatók, ülepítéses musttisztításnál tömörebb az ülepítési alj. Az újborok derítése és szűrése sokkal könnyebbé válik. Alkalmazása az aromakarakter erősödését eredményezi.
TISZTASÁG:
A Lallzyme HC a különféle oxidáz mellékaktivitásoktól mentes (pl. fahéjsav-észteráz), így nem gyorsítja a borok öregedési folyamatait, sőt ellenkezőleg, alkalmazásával visszaszorítjuk a természetes, káros mellékaktivitással rendelkező mikrobiális pektinázok tevékenységét, így a borok öregedésre való hajlamát csökkentjük !!!
ADAGOLÁS:
0,5 – 1 – 1,5 g/q szőlő. Az enzim 15 C feletti hőmérsékleten 20-30 perc alatt lebontja a pektin teljes mennyiségét. A dózist a gyümölcs pektintartalmától, a hőmérséklettől és a pektinbontáshoz rendelkezésre álló időtől függően változtatni lehet. A száraz enzimet adagolás előtt 15 – 25 C hőmérsékletű vízben feloldjuk, majd ezután a pektinbontandó tételhez adjuk.
TÁROLÁS:
Száraz, hűvös helyen (5 – 20 C). A Lallzyme HC 20 C-on történő tárolás esetén is évekig megőrzi aktivitását.
ÓVINTÉZKEDÉSEK:
Az enzimkészítmény porának belégzését, és a felesleges bőrrel való érintkezést el kell kerülni. Bőrre vagy szembe kerülése esetén bő vízzel öblítsük le/ki.

agro logo fekvo 1000

Agrocentrum.hu - Mezőgazdasági webáruház kerti gépek, műtrágyák, növényvédő szerek, kertészeti eszközök, szerszámok, alkatrészek, öntözéstechnika