Az IKB szárított killeraktív élesztő, amelyet olyan tulajdonságokra szelektálták, hogy gyorsan felülkerekedjen a mustban lévő vad élesztőflórán. Az IKB használható vörösborok készítéséhez, de alkalmas alma és más gyümölcsök erjesztéséhez is. Rövid lappangási ideje miatt az erjedés gyorsan beindul, szabályosan folyik le, feltéve, hogy a hőmérséklet nem emelkedik 25C fok fölé. A nitrogén alapú aktivátorokkal (tápsó) történő ellátás segíti az aromák kialakulását. Adagolás: 20 gr/hl Használat: Az IKB minden kilogrammjához 10 l 5%-os 35-38 C-os cukoroldat készítése. Óvatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az élesztőt. 10 perc után újra keverjük, várjunk még 10 percet, majd ismét 10 perc elteltével adagoljuk az erjesztendő borhoz, ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közti különbség ne legyen több, mint 10 C Tárolás: 5-10 C