Pektinbontó folyadék elősegíti a lé hányad és cukor taltalom növekedését a préselés során.
Bruttó ár:3 800 Ft
Leírás
Eredeti csomagolásban, direkt hőtől, fénytől, víztől védett, jól szellőző helyen tárolja.
Fajsúly: 1,15 g/ml Adagolás: kék szőlő /héjon erjesztés/: 2-3 ml/h fehér szőlő /zúzott szőlők, flotáció: 2-5 ml/h egyéb gyümölcs: 5-10 ml/h
A Vinartiszym Flash a borászatban és a gyümölcslé-feldolgozásban használható speciális pektinbontó és flotáló enzimkészítmény. A pektináz magas cellulózbontó oldalaktivitást tartalmaz, és kitűnően alkalmazható a kékszőlőből való színkinyerésre. Az enzim fokozza a szőlő sejtfalának macerációját és gyorsítja aszínanyagok felszabadulását. A thermovinifikációs vörösborkészítéshez különösen alkalmas A készítmény nem tartalmaz tartósítószert és olyan nemkívánatos oldalaktivitásokat, mint pl. a cinnamil-észteráz. Az enzimet az Aspergillus niger egyik specifikus kultúrájától nyerik.